lördag 17 september 2011

Kasslergratäng

Idag har jag varit lite barnvakt, det gick ganska bra, men ett par timmar räcker gott å väl =) Vi hann med att baka en äppelpaj iaf, som senare blev efterätt när barnens mamma kom på middag!
Till huvudrätt blev det kasslergratäng, hur gott som helst! Recept från mamma!

Kasslergratäng

6dl vatten
3dl ris
1 grönsaksbuljongtärning
1 grön paprika
2 gula lökar
4 tomater
1 burk ananasringar
500g kassler
2dl vispgrädde
250g mjukost (typ kavli mild ost)
curry
salt å peppar

Koka riset med buljngtärningen
Tärna paprikan och blanda den med riset i en smord ugnsform
Skär löken i smala klyftor, låt den puttra ett tag i smör (jag tar vatten oxå, då blir den mjuk)
Tärna tomat, kassler å skiva ananasen, blanda med löken.
Lägg lökblandningen över riset.
Rör ut osten i grädden och smaksätt med vurry, salt och peppar.
Häll över såsen över innehållet i ugnsformen.
Grädda i ugn 225 grader tills gratängen fått fin färg.

Smaskens!

Inga kommentarer: